Le Lumanai ole EV Charging Technology

Folasaga

O ta'avale eletise (EVs) ua maua le lauiloa i tausaga talu ai, ona o tagata ua sili atu ona malamalama i le siosiomaga ma taumafai e faʻaitiitia o latou tulagavae kaponi. Ae ui i lea, o se tasi o luʻitau tele o loʻo feagai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o EV o le maua lea o le faʻatupeina o atinaʻe. E pei o lea, o le atinaʻeina o tekonolosi e faʻaaogaina EV e taua tele i le faʻamautinoaina o le EV e avea ma filifiliga talafeagai mo le averesi o tagata faʻatau. I totonu o lenei tusiga, o le a matou suʻesuʻeina le lumanaʻi o le EV charging technology, e aofia ai le alualu i luma i le faʻatonuina o le saoasaoa, nofoaga faʻapipiʻi, ma le faʻaogaina o le wireless.

Saosaoa Totogi

vsb (1)

O se tasi o alualu i luma sili ona taua i le EV charging technology o le faʻaleleia lea o le saoasaoa o le saoasaoa. I le taimi nei, o le tele o EV o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai le Level 2 chargers, lea e mafai ona alu i soʻo se mea mai le 4-8 itula e faʻatumu atoa ai le taʻavale, e fuafua i le tele o le maa. Ae ui i lea, o loʻo faʻatupuina ni tekonolosi fou e mafai ona faʻaitiitia ai taimi e faʻaalu ai.

O le sili ona fa'amoemoeina o nei tekonolosi o le DC fa'atosina vave, lea e mafai ona fa'atauina se EV e o'o atu i le 80% i totonu ole 20-30 minute. O lo'o fa'aogaina e le DC fa'ato'aga saosa'o (DC) e fa'aola ai le maa, lea e mafai ai ona sili atu le saoasaoa o le fa'atauina o le saosaoa nai lo le feso'ota'iga o lo'o fa'aaogaina i le Laasaga 2. E le gata i lea, o lo'o fa'atupuina tekinolosi fou o le maa e mafai ona fa'atautaia le saoasaoa o le fa'atonuina o le saosaoa e aunoa ma le fa'afefeteina o le ola o le maa.

O le isi tekonolosi faʻamaonia o le ultra-fast charging, lea e mafai ona faʻapipiʻiina se EV e oʻo atu i le 80% i totonu ole 10-15 minute. O lo'o fa'aogaina e le tele o le televave le maualuga o le DC voltage nai lo le DC vave, lea e mafai ona tu'uina atu i le 350 kW le malosi. Ae ui i lea, o loʻo i ai pea le tele-vave charges i le amataga o le atinaʻe, ma o loʻo i ai atugaluga e uiga i le aʻafiaga o ia saoasaoa maualuga i luga o le ola o le maa.

Totogiina Fale

vsb (2)

A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le fa'aaogaina o le EV, e fa'apea fo'i le mana'omia o le tele o nofoaga e fa'atauina ai. O se tasi o lu'itau tele o lo'o feagai ma le atina'eina o atina'e o le EV o le tau o le fa'apipi'iina ma le fa'atumauina o nofoaga e ta'u ai. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tekonolosi fou e mafai ona fesoasoani e faʻaititia nei tau ma faʻafaigofie ai nofoaga e faʻaigoaina ai.

O se tasi o ia tekinolosi o nofoaga faʻapipiʻi faʻapitoa, lea e mafai ona faigofie ona faʻapipiʻi ma faʻamavae pe a manaʻomia. E mafai ona fa'apipi'i nei nofoaga fa'atumu i nofoaga eseese, e aofia ai pakaga ta'avale, nofoaga faitele, ma e o'o lava i nofoaga e nonofo ai. E le gata i lea, e mafai ona faʻapipiʻiina nofoaga faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻatasi ma paneta la ma faiga e teu ai maa, lea e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia lo latou faʻalagolago i le faʻasologa.

O le isi tekinolosi fa'amoemoeina o le ta'avale-to-grid (V2G), lea e mafai ai e EVs ona le gata ina fa'aumatia le malosi mai le fa'asologa ae toe fa'afo'i le malosi i le fa'asologa. O lenei tekinolosi e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le faʻalavelave i luga o le faʻasologa i taimi maualuga o manaʻoga ma e mafai foʻi ona faʻatagaina tagata EV e maua tupe e ala i le faʻatau atu o le malosi i le faʻasologa. E le gata i lea, o le V2G e mafai ona fesoasoani i le faʻaogaina o nofoaga e sili atu ona aoga, lea e mafai ona faʻamalosia atili tupe faʻaalu i le faʻatupeina o atinaʻe.

Totogi uaealesi

vsb (1)

O le isi vaega o mea fou i le EV charging technology o le wireless charging. O le faʻaogaina o le leai o se fesoʻotaʻiga, e taʻua foi o le inductive charging, e faʻaogaina ai le eletise eletise e faʻafeiloaʻi ai le malosi i le va o mea e lua. O lenei tekinolosi ua uma ona faʻaaogaina i le tele o faʻaoga, e aofia ai smartphones ma pulumu fulunifo eletise, ma o loʻo faʻaleleia nei mo le faʻaaogaina i EVs.

O le fa'atonuina o le leai o se mea mo EV e galue e ala i le tu'uina o se pusa fa'apipi'i i luga o le eleele ma se mea e maua ai i le pito i lalo ole ta'avale. O pads e faʻaogaina le eletise eletise e faʻafeiloaʻi ai le malosi i le va o latou, lea e mafai ona faʻaalu le taavale e aunoa ma le manaʻomia o uaea poʻo le faʻafesoʻotaʻi faaletino. E ui o lo'o i ai pea le tauina o le wireless i le amataga o le atina'e, e iai le avanoa e toe fa'afouina ai le auala tatou te fa'atauina ai a tatou EV.

Fa'ai'uga

O le lumanaʻi o le EV charging technology e susulu, faʻatasi ai ma le tele o agaʻi i luma i luga o le tafailagi o le a faʻavaveina ai le tauina, sili atu ona faigofie, ma sili atu ona faigofie. A'o fa'aauau pea ona fa'atupula'ia le fa'aaogaina o le EV, o le a na'o le mana'oga mo le fa'atupeina o mea tetele

Aperila-14-2023