Fa'aeletise Europa: Le tula'i mai o pasi a'ai e leai se fa'aoso

Si'itia i pasi eletise:O se fa'aopoopoga tele o pasi eletise i Europa atoa, ma le 42% o pasi a le taulaga i le taimi nei e leai se fa'aoso.

O se fa'afouga lata mai mai le vaega o femalaga'iga a Europa ua fa'ailoa mai ai se suiga tele i faiga fa'aauau. E tusa ai ma suʻesuʻega lata mai a le CME, o le 42% iloga o pasi a le taulaga i Europa ua suia i faʻataʻitaʻiga e leai se faʻamalama i le faaiuga o le 2023. O lenei siʻitia e faʻailogaina ai se taimi taua i le laufanua feʻaveaʻi o le konetineta ona o le faʻaaogaina o pasi eletise ua maua le malosi.

Aafiaga ole Siosiomaga:O pasi fa'aeletise e saofagā i le fa'aitiitia o le kasa ma fa'aleleia le lelei o le ea pe a fa'atusatusa i pasi fa'asolo masani.

O loʻo faʻamaualuga e Europa le 87 miliona o tagata pasi masani, e aofia ai tagata taʻitoʻatasi e faimalaga i galuega poʻo aʻoga. E ui ina ofo mai e pasi se suiga e sili atu le si'osi'omaga nai lo le fa'aaogaina o ta'avale ta'itasi, o fa'ata'ita'iga fa'avae fa'aleaganu'u fa'aleaganu'u o lo'o tu'ua pea le tele o tulagavae kaponi. Ae ui i lea, o loʻo faʻafefete le tai ona o pasi eletise ua tulaʻi mai e avea o se fofo aoga e faʻafefe ai le filogia ma faʻaitiitia le kasa oona.

Lu'itau:O le maualuga o le tau muamua, atina'e atina'e, ma le fa'alavelaveina o le sapalai eletise e fa'alavelaveina ai le fa'aaogaina lautele.

O le lipoti a le CME o loʻo faʻamamafaina ai le 53% faʻateleina le resitalaina i totonu o le Europa e-bus market i le 2023, faʻatasi ai ma le sili atu i le 42% o pasi a le taulaga o loʻo faʻaogaina nei o taʻavale e leai ni faʻamalama, e aofia ai ma mea e faʻamalosia e suauu suauu.

pasi eletise aai

Totogiina Atinae:O le taua o le fa'atumuina o mea tetele, e aofia ai nofoaga e fa'atumu ai le eletise ma le gafatia o feso'ota'iga, mo le fa'agaioia o pasi eletise.

E ui i le aoga o le siosiomaga o pasi eletise o loʻo ofoina atu, e tele faʻalavelave e faʻalavelaveina ai lo latou faʻasalalau lautele. O fa'afitauli e pei o le tau, atina'e o atina'e, ma fa'alavelave fa'aletonu o lo'o tumau pea ma lu'itau taua e mana'omia ai le gauai. O le tau maualuga muamua o pasi eletise, e mafua mai i tekinolosi taugata maa, o loʻo maua ai se pa puipui tau tupe. Ae ui i lea, o loʻo faʻamoemoeina e le au atamamai se faʻaitiitiga malie o tau aʻo faʻaauau pea ona paʻu tau o maa i le lumanaʻi.

E le gata i lea, o le faʻavaeina o le faʻatupeina o atinaʻe e tulaʻi mai ai se luʻitau. E taua tele le fa'atulagaina o nofoaga e ta'ua ai i luga o auala autu i taimi sili ona lelei mo le fa'amautinoaina o le fa'agaoioiga lelei. E le gata i lea, o atinaʻe o loʻo i ai nei e masani ona tauivi e faʻafetaui manaʻoga maualuga-malosi e manaʻomia mo le faʻavaveina o le tauina, faʻalavelave i luga o le eletise. Ina ia foia nei lu'itau, o su'esu'ega faifaipea e fa'amoemoe e fa'ailoa ni fofo fou ma fa'amalieina ta'iala mo le totogiina.

Fuafuaga Fa'atonu:O auala eseese e molia ai e pei ole po, in-motion, ma avanoa e molia ai.

O ta'iala mo le fa'atonuina o pasi fa'aeletise e aofia ai ni auala autu se tolu: fa'ato'a mo le po po'o le teuina-na'o le fa'atonuina, fa'ainitaneti po'o le fa'agaoioiga, ma le avanoa po'o le moli moli. O ta'iala ta'itasi e ofoina atu tulaga lelei ma fa'amalieina mana'oga fa'apitoa. E ui ina fa'afaigofieina e le fa'atonuina i le po le fa'alavelaveina o galuega i aso ta'itasi ma ma'a tetele, i luga ole laiga ma le avanoa e fa'aogaina ai faiga e maua ai le fetu'una'i ma le lelei i le fa'aalu o tau maualuga atu.

EV PUS

Fa'ateleina Maketi:O lo'o fa'atupulaia tele le fa'atupulaia o le maketi o lo'o fa'atauina pasi eletise.

O le maketi o le pasi eletise i le lalolagi atoa na molimauina le tuputupu aʻe tele, e oʻo atu i le $ 1.9 piliona i le 2021, ma o loʻo fuafua e faʻalautele atili, e oʻo atu i le $ 18.8 piliona i le 2030. O lenei faʻatupulaia faʻateleina e atagia mai ai le faʻateleina o manaʻoga mo felaʻuaʻiga gafataulimaina fofo i le lalolagi atoa. O fofo o galuega tetele e aofia ai le tele o ofo, e aofia ai nofoaga e totogi ai tagata lautele, fuafuaga tau saofaga, ma tekinolosi faʻatautaia e faʻatatau i le faʻaleleia o le tufatufaina atu o le eletise.

Galulue Fa'atasi:O le galulue fa'atasi i le va o le au fai ta'avale ma le gaosiga o vaega o lo'o fa'aosoina ai le fa'afouga i faiga fa'atumu.

O taumafaiga felagolagoma'i i le va o le au fai ta'avale ma le gaosiga o mea eletise o lo'o fa'aosoina ai le fa'afouga i faiga fa'atumu o ta'avale eletise. O nei alualu i luma o loʻo taumafai e faʻafetaui le faʻateleina o manaʻoga mo taʻavale eletise aʻo faʻaleleia le lelei o le faʻatonuina ma le avanoa mo tagata faʻatau.

O le suiga agai i pasi eletise o loʻo faʻatusalia ai se laasaga taua i le ausiaina o le gafatia o feoaiga i taulaga i Europa. E ui i lu'itau o lo'o i ai nei, o taumafaiga faifaipea i su'esu'ega, atina'e atina'e, ma fa'atekonolosi fa'afouga ua folafola mai e fa'avavevave le fa'aaogaina o pasi eletise ma saunia ai le ala mo se lumana'i mama, lanu meamata i femalagaiga.

I le avea ai o se tagata e tuʻuina atu,Injete mafai ona tu'uina atu vaifofo mo le fa'atauina o pasi eletise ma saofagā i le suiga o le lalolagi i felauaiga gafataulimaina.

Mati-07-2024