Hvordan installerer man EV Charger?

Installation af en EV-oplader kan være en kompleks proces og bør udføres af en autoriseret elektriker eller et professionelt el-opladerinstallationsfirma. Men her er de generelle trin involveret i at installere en EV-oplader, lad os tage Weeyu EV Charger som et eksempel (M3W-serien):

1 Vælg den rigtige placering: Placeringen af ​​EV-opladeren skal være praktisk for brugeren og tæt på det elektriske panel. Det bør også beskyttes mod elementerne og placeres væk fra potentielle farer som vandkilder.

avsbab (8)
avsbab (9)
avsbab (10)

2 Bestem strømforsyningen: Strømforsyningen til EV-opladeren vil afhænge af den type oplader, der installeres. En niveau 1-oplader kan tilsluttes en almindelig stikkontakt, men en niveau 2-oplader kræver et 240-volts kredsløb. En DC-hurtigoplader vil kræve endnu højere spænding og specialudstyr. Anbefalet strømkabelstørrelse: 3x4mm2 & 3x6mm2 for monofase, 5x4mm2 & 5x6mm2 for trefaset som følger:

avsbab (1)

3 Installer ledningerne: Elektrikeren installerer de relevante ledninger fra det elektriske panel til EV-opladerens placering. De vil også installere en dedikeret afbryder og en afbryderkontakt.

avsbab (2)

Trin 1: Installer tilbehøret Som vist i fig. 5-2 bor du 4 monteringshuller med en diameter på 10 mm og en dybde på 55 mm i den passende højde, med en afstand på 130 mm x 70 mm fra hinanden, og fastgør monteringstilbehøret til væggen med ekspansionsskruen, der er med i pakken

avsbab (3)

Trin 2: Fastgør det væghængende tilbehør Som vist i Fig. 5-3, Fastgør det væghængende tilbehør på wallboxen med 4 skruer (M5X8)

avsbab (4)

Trin 3: Ledningsføring Som vist i Fig. 5-4 skal du trække isoleringslaget af det forberedte kabel af med wirestripper, derefter indsætte kobberlederen i krympeområdet på ringtungeterminalen, og tryk på ringtungeterminalen med en krympetang. Som vist i Fig. 5-5 åbnes terminaldækslet, føres det forberedte strømkabel gennem inputkabelgrænsefladen, og hvert kabel tilsluttes til indgangsterminalerne i henhold til terminalmærkatet.

avsbab (5)
avsbab (6)

Nulstil terminaldækslet efter ledning af indgangsstrømkablet.

Bemærk: Hvis du har brug for Ethernet til at forbinde CMS'et, kan du føre et netværkskabel med RJ-45-header gennem inputkabelgrænsefladen og tilslutte det til netværksgrænsefladen.

4 Monter EV-opladeren: EV-opladeren skal monteres på en væg eller piedestal på et sikkert sted. Montering af wallboxen Som vist i Fig. 5-6, hæng wallboxen på det væghængte tilbehør, og fastgør derefter låseskruerne i venstre og højre side for at fuldføre installationen.

avsbab (7)

5 Test systemet: Når installationen er færdig, vil elektrikeren teste systemet for at sikre, at det fungerer korrekt og er sikkert at bruge.

Det er vigtigt at følge alle sikkerhedsretningslinjer og byggekoder, når du installerer en EV-oplader for at sikre korrekt funktion og sikkerhed.

Mar-24-2023